Foto: David Loftus
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
4 (1 röst)
Matsmarta onsdag
Släng inte bort blasten, brukar vi tjata om. Det gäller förstås även fänkål men då brukar blasten kallas för dill. Fänkålsdillen har en ännu tydligare ton av anis och är också jättegod att grava lax med. Här har vi balanserat smaken med sötsyrliga äpplen. Recept ur boken ”Happy food green”.
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
Ingredienser
- 2 stånd fänkål
- 2 äpplen, syrliga
- 3 msk smör
- 3 msk äppelmust
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 10 hasselnötter, rostade
- 1 knippe fänkålsdill, eller späda gröna blad eller rucola
- salt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
”Eat clean” – både hälsosamt och klimatsmart
Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Malin Mendels indiska mat
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
20 min
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Kanderade apelsin eller grapefruktskal
2 h
Krämig pasta med ädelost
30 min
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Tumtryckta potatisar med bbq-sås
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Kålpudding med sojafärs
45 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn
”Eat clean” – både hälsosamt och klimatsmart
Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Malin Mendels indiska mat
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
20 min
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Kanderade apelsin eller grapefruktskal
2 h
Krämig pasta med ädelost
30 min
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Tumtryckta potatisar med bbq-sås
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Kålpudding med sojafärs
45 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min