Brunch till helgen? Eller en enkel middag. Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella är fantastiskt gott.
Brunch till helgen? Eller en enkel middag. Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella är fantastiskt gott.

Ugnsbakad svamp med ägg och mozzarella

3,2 (9 röster)

Middagstips

”Det här är så gott till brunch på helgen eller middag på ett enkelt sätt. Svamp med vitlök och krämig mozzarella är verkligen fantastiskt gott tillsammans med ägg och nybakat bröd”.

Recept av Maria Zihammou, Vego med 5 ingredienser (Semic).

Ugnsbakad svamp med ägg och mozzarella

  • Ingredienser

  • 300 g skogschampinjoner
  • 100 g bladspenat
  • 4 mozzarella, à 125 g, gärna buffelmozzarella
  • 4 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • Basvaror

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Brunch

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Chatta med Ayla Canpunar

Druvorna att ha koll på hösten 2021

Klang Market – restaurangerna med ”fun dining”

1.2.3.4.5 – vego!

Här lagas mat åt kungaparet

Därför ska du aldrig riva vitlök

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Torka, rosta och njut!

Läs chatten om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.

30 min

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Bakad potatis med krämig ost och rödkål

1 h 30 min

Nachos med ost, avokado och majs

15 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

40 min

One pot vego-bolognese

30 min

Lasagne med pumpa och kantareller

1 h 15 min

Häng med Ayla i köket

1 h

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Spagettigratäng med smörstekt vitkål

1 h