Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Vad sägs om en härlig fisk- och skaldjursgryta med saffran i veckan? Med musslor, räkor, vitlök, crème fraiche och ett litet extra sting av cayennepeppar blir det här en riktigt smakrik och god gryta.

Fisk- och skaldjursgryta med saffran.

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 2 selleristjälkar
  • 2 mskOlivolja
  • 2 mskTomatpuré
  • 2 dlVitt vin
  • 4 dlfiskbuljong, på fond (gärna hummerfond)
  • 2 dlPasserade tomater
  • 1 gSaffran
  • 1 tskSalt
  • 0,5 krmCayennepeppar
  • 4 potatisar , i tärningar
  • 800 gfiskfilé, blandade sorter i bitar (se tips)
  • 1 burkmusslor i vatten, à cirka 250 g
  • 500 gRäkor, skalade, med skal
  • 2 burkarcreme fraiche, gourmet
  • saffran och tomat
  • Baguette, sprödvärmd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Ämnen