Friterad kyckling med currykräm

Av Nina Kindbro

(11)

Vad tycker du?

Friterad kyckling med currykräm

Friterad kyckling med currykräm är barnsligt gott och enklare än man kan tro att lyckas med. Kocken Mattias Larsson serverar kyckligen med chilipicklad gurka och sallad.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad.

Ingredienser

Chilipicklad gurka

  • 1 Chilifrukt
  • 1 dlÄttika 10% Dunk, 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlVatten
  • Salt
  • 200 gGurka

Kyckling

  • 600 gKycklinglårfilé
  • 2 ägg
  • 1 dlVetemjöl
  • 2 dlPanko ströbröd
  • Olja, att friter i
  • Salt

Currykräm

  • 0,5 Äpple
  • 2 dlCrème fraiche
  • 1 mskHonung
  • 1 mskCurry
  • Salt

Till servering

  • blandsallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad kyckling med currykräm

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.