Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad.

Foto: GUSTAV GRÄLL

Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Till middag: broccolipaj med ädelost.
Till matlådan: Lägg gärna till en bön-och tomatsallad.
När du värmer pajen på jobbet kan bönsalladen vara varm eller kall, men behåll lökringarna krispigt råa.

Lunchlåda: Paj med bön- och tomatsallad

Antal: 1 portion

  • Överbliven paj
  • 1,5 dl kokta vita bönor
  • 1/4 burk hela tomater
  • oregano
  • chiliflagor
  • några ringar skivad lök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Rör ihop bönorna och tomaterna i en kastrull och värm några minuter. Smaka av med oregano, chiliflagor, salt och peppar. Skala och skiva lite lök.
  • På jobbet: Värm pajen. Bönsalladen kan du äta varm eller kall men behåll lökringarna krispigt råa.

Middag: Broccolipaj med ädelost

  • Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 4.5 msk vatten
  • Fyllning

  • 500 g broccoli
  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 70 g ädelost
  • gratinering

  • 5 msk ströbröd
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Vill du få nyhetsbrev med gratis vintips?

Vinguiden

LÄS VIDARE

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Matsvinn

MER OM GODARE

Nio matlådor som förgyller din vardag

Kyckling med ratatouille och oregano

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Cheap och värmande gulasch

50 min