Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad.
Foto: GUSTAV GRÄLL
Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad.

Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad

4 (1 röst)

Till middag: broccolipaj med ädelost.
Till matlådan: Lägg gärna till en bön-och tomatsallad.
När du värmer pajen på jobbet kan bönsalladen vara varm eller kall, men behåll lökringarna krispigt råa.

Lunchlåda: Paj med bön- och tomatsallad

Antal: 1 portion

  • Överbliven paj

  • 1,5 dl kokta vita bönor

  • 1/4 burk hela tomater

  • oregano

  • chiliflagor

  • några ringar skivad lök

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här:

  • Rör ihop bönorna och tomaterna i en kastrull och värm några minuter. Smaka av med oregano, chiliflagor, salt och peppar. Skala och skiva lite lök.

  • På jobbet: Värm pajen. Bönsalladen kan du äta varm eller kall men behåll lökringarna krispigt råa.

Middag: Broccolipaj med ädelost

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 4.5 msk vatten
  • Fyllning

  • 500 g broccoli
  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 70 g ädelost
  • gratinering

  • 5 msk ströbröd
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE