Choklad- och hallonswiss

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Choklad- och hallonswiss

Syrligt och friskt möter ”bitter” choklad och söt maräng. Till den här efterrätten köper du det mesta färdigt förutom halloncurden, som du enkelt förbereder och bara spritsar på när det är dags att servera.

– Nyckeln är att satsa på en riktigt bra och lite lyxigare chokladglass. Rosmarin ger en twist med extra spännande smak. Och bärpulver gör att det ser festligt ut, säger receptkreatören Anna Wendt.

Choklad- och hallonswiss.

Ingredienser

  • 3 dlChokladglass, satsa på en bra variant
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 nävemaränger, blanda gärna några rosa och några vita
  • 1 nävefärska hallon
  • 1 krmbärpulver, hallon
  • 1 tskRosmarin färsk , finhackad

Halloncurd

  • 225 gfrysta hallon
  • 0,5 mskLimesaft
  • 2 äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 50 gsmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Choklad- och hallonswiss