Choklad- och hallonswiss
Syrligt och friskt möter ”bitter” choklad och söt maräng. Till den här efterrätten köper du det mesta färdigt förutom halloncurden, som du enkelt förbereder och bara spritsar på när det är dags att servera.
– Nyckeln är att satsa på en riktigt bra och lite lyxigare chokladglass. Rosmarin ger en twist med extra spännande smak. Och bärpulver gör att det ser festligt ut, säger receptkreatören Anna Wendt.
Ingredienser
- 3 dlChokladglass, satsa på en bra variant
- 1 dlvispgrädde
- 1 nävemaränger, blanda gärna några rosa och några vita
- 1 nävefärska hallon
- 1 krmbärpulver, hallon
- 1 tskRosmarin färsk , finhackad
Halloncurd
- 225 gfrysta hallon
- 0,5 mskLimesaft
- 2 äggulor
- 1,5 dlströsocker
- 50 gsmör