Skafferichili med kanel och jalapeno
Den här värmande chilin är ett perfekt kvällsmål när man vill svänga ihop något lite snabbt. Det mesta brukar dessutom finnas i skafferiet. Smakrikt och gott med kanel. spiskummin och rökt paprikapulver.
Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.
Skafferichili med kanel och jalapeno
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk spiskummin, malen
- 0.5 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk kanel, malen
- 0.5 tsk chiliflakes
- 350 g ajvar relish
- 400 g körsbärstomater, konserverade
- 3 dl kokta kidneybönor, sköljda
- 3 dl stora vita bönor på burk, sköljda
- 380 g majs
- 1 dl jalapeño, skivad
- rapsolja
- salt
Serveringsförslag
- nachos
- tortillabröd, eller surdegsbröd
- matlagningsyoghurt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h

Apelsinsallad med ädelost





15 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär
15 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min

Mumsig och mättande wrap med bönor
30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min

Pappas kantarellomelett





15 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten
Kanel- och granatäpple margarita





10 min

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström
Krispig kanelbulletoast som du gör i våffeljärn





5 min

Vad vill du tugga på 2022?

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Vanligaste missarna med matlådan

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Så fermenterar du grönsaker

Därför är viltkött så klimatsmart

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut
