Bönsoppa från Balkan med kryddig korv
Härligt krämig soppa med kryddig korv
Grav, grah, pasulj – den här bönsoppan från Balkan får sin härliga krämighet med hjälp av en redning gjord på stekt mjöl och paprikapulver.
Recept från boken ”Diadonnas balkanmat” (Polaris Fakta).
Grav, grah, pasulj – bönsoppa
Ingredienser
- 500 g vita bönor, torkade
- 1.8 dl vatten
- 1 msk salt
- 1 gul lök
- 300 g sremska
- 1 röd paprika
- 1 msk vegeta
- salt och svartpeppar
Redning
- 0.5 dl solrosolja
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk paprikapulver
Till servering
- persilja
- bröd
- fetaost
- feferoni
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Diana Dontsovas röda linssoppa





30 min
Baklava cheesecake med filodeg





Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Enkel och snabblagad lunch hemma
Korv Stroganoff – 4 läckra varianter
30 min
Nachoplåt med extra allt





50 min
Så gör du Sofias ultimata tacobowl





1 h
Thai eggs son in law





40 min
Lappskojs med purjolök





30 min
Extra lyxigt vitlökssmör





45 min
Avokadomacka med kallrökt lax





10 min
10 matlådor som impar på kollegor
Godaste vinerna till midsommarmaten
Jennie Walldéns tips på lyxigare snabbnudlar

Därför är viltkött så klimatsmart

Asiatisk nudelbowl





45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min
Mästerkockens spicy lobster roll





15 min
Krispig potatis med gremolata och smetana
45 min
Lättbakad hallongrottkladdkaka





30 min
Baka blåbärscheesecake utan ugn





45 min
Jianbing – kinesisk gatumat
50 min
Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise





40 min
Så gör du Adam Thulins finalförrätt
40 min