Grillat kött från Tanzania.
Grillat kött från Tanzania.

Grillat kött från Tanzania

De här grillspetten får härlig smak av timjan, vitlök, ingefära och tamarind och går bra att tillaga antingen i ugnen eller på grillen. Som tillbehör serveras en fräsch koriander- och limesås.

Recept ur boken ”Khadijas kök: recept från Östafrika”.

Grillspett med koriander och limesås

  • Ingredienser

  • 800 g entrêcote
  • marinad

  • 1 msk ingefära färsk , riven
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl tamarindpasta, eller eller färskpressad limesaft
  • 1 msk timjan
  • 2 msk honung
  • 1 msk lökpulver
  • salt och peppar
  • Koriander- och limesås

  • 2 lime, satfen
  • 1 msk koriander färsk
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st lök, gul
  • 1 grön chili, kan uteslutas
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk neutral olja
  • salt och peppar

Gör så här

LÄS VIDARE