Rostbiff med potatissallad
Foto: Erik Olsson
Rostbiff med potatissallad

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

3 (2 röster)

Rostbiff med potatissallad – så uttjatat, men så vansinnigt gott. Gör rostbiffen och potatissalladen själv. Det är nästan brottsligt att köpa färdigt. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g rostbiff
  • 8 pimientos de padrón
  • rapsolja, och smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Potatissallad

  • 1 kg potatis
  • 0.5 purjolök
  • 1 lök, röd
  • 1 dl gräslök, strimlad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • Remouladsås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk pickles, väl avrunnen och hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 tsk curry, kan uteslutas
  • 2 tsk kapris, kan uteslutas
  • salt och svartpeppar
  • Friterad lök

  • 1 l rapsolja, eller frityrolja
  • 2 lökar, gula
  • 2 dl majsstärkelse
  • salt

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN