Arepas med kyckling och avokado
Foto: Frida Wismar
Arepas med kyckling och avokado

Arepas med kyckling och avokado

4,4 (10 röster)

Arepas med kyckling och avokado – Första gången jag testade arepas var i Colombia. Det sa klick vid första tuggan, säger Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020. Recept ur hennes kokbok Always hungry.

Arepas med kyckling och avokado

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Chimichurri

  • 1 schalottenlök
  • 1 röd chili
  • 1 msk vitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
  • 1 dl persilja
  • 1 dl koriander
  • 1 citron, pressad
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Arepas

  • 5 dl majsmjöl, förkokt vitt majsmjöl av märket pan
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten, eller mer
  • rapsolja
  • Fyllning

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 avokado
  • 3 dl riven ost
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 300 g svarta bönor
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör

  • 1 dl gräddfil

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE