Sojagravad lax
Grava egen lax, det är inte alls så svårt som man kan tro. Soja ger bra smak och det är gott att ringla över lite av såsen på den gravade laxen.
– Tillsammans med ingefära och sesam får den en asiatisk touch, säger receptkreatören Anna Wendt.
1 portion i receptet räcker till 10–12 bufféportioner. Tid tillkommer med två dygn för laxen i kylen.
Sojagravad lax
Ingredienser
- 1 kg laxfilé
- 4 msk salt
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk ingefära, eller mer efter smak, riven.
- 1 msk gräslök, finhackad
Sojadressing
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk ingefära, riven
- 0.5 vitlöksklyfta, riven
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tre läckra recept på fyllda knyten

Sill med asiatiska smaker





20 min
Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Koka ris – så blir det helt perfekt
Teriyakisås på bara fyra ingredienser
Stekt fläsk med persiljesås





Filip Poons juliga revbensspjäll





2 h 30 min
Enchilada – gott alternativ till tacos





40 min
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Köttbullar med tre sorters peppar





45 min
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka





40 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Kotletter med sambal och grädde





1 h 5 min
Nudlar i jordnötssås





5 min
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Lax med röd curry och kokosmjölk
10 min
Broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa





25 min
Enklaste tomatsoppan





20 min