Så blir äggröra ännu krämigare
En äggröra ska vara härligt krämig och fluffig och inte släppa ifrån sig vätska.
Kocken Mattias Larsson visar sina bästa knep för hur den blir helt perfekt.
– Äggröra är så otroligt gott och med den här ingrediensen blir den fantastisk, säger Mattias Larsson.
Äggröra kan vara fluffig, krämig och ljuvligt god men den kan också vara urtrist, vattnig och grynig.
Mattias älskar äggröra och vill dela med sig av sina bästa tips för hur den blir helt perfekt, varje gång.
– Äggröra kan lagas med vatten, mjölk eller grädde. Vätska är det viktigast, den gör att det är lättare att få äggröran krämig. Grädde ger en fylligare och lite smörigare smak. Sedan har jag ett trick som jag visar i klippet som gör den riktigt len, krämig och god.
Tricket lärde sig Mattias av en kollega när han arbetade på en restaurang i Stockholm i slutet av 1990-talet och har hängt med sedan dess.
Rökt fisk är bästa tillbehöret
Många tycker att äggröran på hotellens frukostbufféer är den bästa men Mattias Larsson håller inte riktigt med.
– Det är tyvärr vanligt att hotell köper färdig äggröra med en massa tillsatser i. På mindre, dyrare hotell är det däremot inte lika vanligt, där gör de oftast äggröran själva.
Mattias tipsar också om ett av sina absoluta favorittillbehör till äggröra, rökt fisk.
– Det väljer jag alla dagar i veckan. Äggröra, rökt lax, spenat och en god hollandaise. Nu börjar jag tänka på en massa goda mackor, det får det bli till helgen.