Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan
Foto: Miriam Preis
Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

3,6 (29 röster)

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan – läcker och smakrik rätt som passar både som frukost eller som lunch.
– Jag gör gärna min äggröra på franskt vis, det vill säga en lite lösare och krämigare konsistens, säger. Julia Tuvessons.
Recept ur Julia Tuvessons kokbok Brynt smör.

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Brynt citronsmör

  • 25 g smör
  • 1 msk citron, eller mer
  • Stekta kantareller med persilja och citron

  • 150 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 1 msk citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra

  • 6 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör , eller mer
  • salt och svartpeppar
  • Servering

  • 1 knippe gräslök, litet, finhackad
  • 4 skivor surdegsbröd, stora

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK