Äggröra med brynt citronsmör

Av Godare

(41)

Vad tycker du?

Äggröra med brynt citronsmör

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan passar både som frukost och som lunch.
– Jag gör gärna min äggröra på franskt vis, det vill säga en lite lösare och krämigare konsistens, säger Julia Tuvesson.

Recept ur hennes kokbok ”Brynt smör”.

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

Ingredienser

Brynt citronsmör

  • 25 gSmör
  • 1 mskcitron, eller mer

Stekta kantareller med persilja och citron

  • 150 gKantareller
  • 2 mskSmör
  • 1 knippepersilja, finhackad
  • 1 mskcitron, pressad saft
  • Salt och svartpeppar

Äggröra

  • 6 ägg
  • 2 mskvispgrädde
  • 1 mskSmör , eller mer
  • Salt och svartpeppar

Servering

  • 1 knippegräslök, litet, finhackad
  • 4 skivorsurdegsbröd, stora

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äggröra med brynt citronsmör