Fusk falafel fixar du på nolltid.
Foto: Ulrika Ekblom
Fusk falafel fixar du på nolltid.

Falafel-ish på nolltid

5 (3 röster)

”Ja, ni känner kanske igen känslan när man får ett akut sug efter falafel och vill ha det NU! Då kan man göra fuskfalafel och hoppa över alla moment med blötläggning av kikärter, malning, fritering och så vidare. Servera med goda tillbehör och njut!”

Recepten är hämtade ur Zeinas Mourtadas bok ”Veckans matsedel: middagsrecept från olika delar av världen” (Bonnier fakta).

Falafel-ish på nolltid

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tomatsås

  • 0.5 lök, gul
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk sambal oelek, eller chilipulver (kan ersättas med paprikapulver för en mildare sås)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • olja, till stekning
  • Kikärter

  • 800 g kikärter
  • rapsolja, till stekning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar, eller paprikapulver
  • 0.5 tsk sju kryddor
  • 2 krm koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • vitlökssås

  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl turkisk yoghurt, 10 procent
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • vatten, eventuellt

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK