Ribollita med mjuka grönsaker

3,6 (5 röster)

Här fortsätter Godare.se:s programserie ”Victor & Victoria”. Det här avsnittet handlar om närproducerat och det bjuds på italiensk ribollita med lokala råvaror.

– Det finns ett underbart utbud i det nordiska skafferiet, säger miljöforskaren Victoria Voss.

Stjärnkocken Tom Victor Gausdal kryddar grönsaksgrytan med mynta och tipsar:

– Lägg dina vissna morötter i iskallt vatten och de blir som nya.

Ribollita med mjuka grönsaker

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Buljong:

  • 1 l buljong, höns eller grönsak
  • 1 schalottenlök, i skivor
  • 1 vitlöksklyfta, i skivor
  • 3 morötter, skurna i bitar
  • 0.3 rotselleri, skurna i bitar
  • Soppa

  • 2 dl linser, kokta, eller bönor eller liknande
  • 8 blad cavolo nero, eller grönkål, finskurna
  • 2 nävar sköljd färsk spenat
  • 6 msk gröna ärtor
  • 1 msk mynta, hackad
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk smör
  • Servera med

  • olivolja
  • riven parmesanost
  • bröd

Gör så här

Ribollita med mjuka grönsaker.
Foto: Magnus Westerlund
Ribollita med mjuka grönsaker.

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK