Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

Foto: David Back

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise. Läckert frasig panering på skivor av rotselleri. recept från Knalleborgs förskola på Ekerö. Rätten ger ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.

Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

  • Ingredienser

  • 1 rotselleri, stor
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 0.5 dl olja, till stekning
  • Brynt hollandaise

  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk citron, pressade saften
  • 1 dl rapsolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

30 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt

Tänk om, tänk nytt

Kålpudding med sojafärs

45 min

Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.

20 min

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

20 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Krämig pasta med ädelost

30 min

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

1 h 15 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Malin Mendels indiska mat

Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

30 min

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås

35 min

Stekt ris med spännande smaker

25 min

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Lillebyns laxlåda

40 min

Bönchili med majskräm

1 h

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

30 min