Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
Foto: David Back
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise. Läckert frasig panering på skivor av rotselleri. recept från Knalleborgs förskola på Ekerö. Rätten ger ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.

Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 rotselleri, stor
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 0.5 dl olja, till stekning
  • Brynt hollandaise

  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk citron, pressade saften
  • 1 dl rapsolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK