Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

Av Jon Hansson

(1)

Vad tycker du?

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

Hur kan man piffa upp middagsresterna från en purjo-och potatissoppa?

Här är svaret – en lunchlåda med purjokräm, lax och krutonger.

Perfekt lunchlåda med purjokräm, lax och krutonger.

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 1 Purjolök, stor
  • 3 grönsaksbuljongtärningar, eller motsvarande flaskfond
  • 2 dlCrème fraiche
  • 4 mskgräslök, hackad
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.