Chicken and waffles – friterad kyckling på våffla
Middagstips
Friterad kyckling och våfflor – eller som det heter i USA ”chicken and waffles”. Här är recept på riktig soul food från södern i USA. Friterade kycklingbitar på våffla toppad med smält smör, honung eller lönnsirap. Perfekt till brunchen eller som en god lunch.
Chicken and waffles
Ingredienser
Kyckling
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron, ekologisk
- 1 msk paprikapulver
- 0.5 tsk chilipulver
- 1 dl filmjölk
- 2 ägg
- 600 g kycklinginnerfilé
Panering
- 2.5 dl cornflakes
- 2.5 dl ströbröd
Fritering
- olja
Våfflor
- 4.5 dl mjöl
- 2 tsk socker
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3.5 dl mjölk
- 4 msk smör, smält och osaltat
- 2 stora ägg
- smör, till våffeljärnet
Servera med
- smör, smält
- honung, eller lönnsirap
Gör så här
Varianter på våfflor
Matiga våfflor – med rom och rödlök – våfflor med grädde och sylt – visst är det gott, men det finns fler sätt. Fira våffeldagen med en hel våffelmiddag - romvåffla med rödlök
Våffla med skagenröra – toppa våfflorna med klassisk skagenröra så får du en god och mer mättande måltid.
Kardemummavåfflor –toppa med lättvispad grädde och färska hallon - och njut.
Frasvåfflor med ljummen kolakräm – testa något nytt till våffeldagen och servera dem med knappt tinade bär och ljummen kolakräm.
Våfflor med bär och vispad grädde – enkelt och magiskt gott. Blir lite festligare och smakar lite friskare än med den vanliga söta sylten.
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept
Frasvåfflor – så blir de helt perfekta
40 min
Carl Jan Granqvist bästa våffeltips på våffeldagen
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Veckomeny – recept för hela veckan
Recept som passar bra till valrysaren
Bjud på nostalgisk 1970-talsmeny
Bästa lökpajen om du vill laga gott och billigt
50 min
Vegansk smörgåstårta
Cronut, rumla och backlavasemla – årets semmelnyheter är här
Allt du vill veta om semlor
Bästa tipsen för sommarlunch och picknick
Det här äter presidentkandidaterna
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten
Recept som hjälper dig att matsmarta
Bra basvaror att ha hemma
Martin Moses guide till den perfekta pluggen
Allt du behöver veta om det indiska köket
Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”
Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter
Är ägget kokt eller rått?
Allt du vill veta om tacos
Panerad rödspätta – med dillsås och potatis
1 h 30 min
Ladda järnet – det är våffeldag
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept
Frasvåfflor – så blir de helt perfekta
40 min
Carl Jan Granqvist bästa våffeltips på våffeldagen
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Veckomeny – recept för hela veckan
Recept som passar bra till valrysaren
Bjud på nostalgisk 1970-talsmeny
Bästa lökpajen om du vill laga gott och billigt
50 min
Vegansk smörgåstårta
Cronut, rumla och backlavasemla – årets semmelnyheter är här
Allt du vill veta om semlor
Bästa tipsen för sommarlunch och picknick
Det här äter presidentkandidaterna
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten
Recept som hjälper dig att matsmarta
Bra basvaror att ha hemma
Martin Moses guide till den perfekta pluggen
Allt du behöver veta om det indiska köket
Christin Kashou om vinsten: ”Extremt känslosamt”
Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter
Är ägget kokt eller rått?
Allt du vill veta om tacos
Panerad rödspätta – med dillsås och potatis
1 h 30 min