Markiz Tainton: Så får kryddorna mer smak

Av: 

Aftonbladet

Godare

Tv-kocken Markiz Tainton är en av Sveriges främsta kryddrottningar. I videoklippet nedan ger hon sina bästa tips för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton, matkreatör Markiz Tainton, 35, är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör. Hennes bästa julmatsminne är när hennes mamma gjorde prinskorv av kycklingkorv: ”Så gott, och så fick vi känna oss som alla andra, vilket var viktigt då.” I säsong 3 av Godare-programmet ”Mycket smak med Markiz” ligger fokus på de marockanska smakerna.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Godare

Publisert:

LÄS VIDARE

Rub – så kryddar du dina grillrätter

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Mandelröra med ricotta och mynta

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Tapasfest med Markiz

2 h

Ärtröra med smak av basilika

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror

45 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Vanliga missen många gör när de steker