Pupusas med kålsallad och tomatsås
Pupusa power!
Här lagar Sofia Henriksson El Salvadors nationalrätt, ett slags inbakade tacos.
– Jag fullkomligt älskar pupusas! Prova pupusas nästa gång du är sugen på något riktigt mumsigt – du kommer inte att ångra dig, säger Sofia Henriksson.
Servera med härlig kålsallad och tomatsalsa.
Ingredienser
Pupusas
- 4 dlrismjöl
- 0,5 tskSalt
- 0,5 dlVatten, kokande, eller upp till det dubbla
- Olivolja, till stekning
- 400 gsvarta bönor, eller lika mycket queso fresco (mexikansk färskost), alternativt mozzarellaost
Salsa Roja
- 5 tomater, eller skalade hela tomater på burk
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 Schalottenlök
- 2 tskoregano, torkad
- 1 tskSalt
- 1 tskSvartpeppar
- 2 mskolivolja
Kålsallad
- 2 morot
- 0,5 Gul lök
- 0,5 Vitkålshuvud
- 1 lVatten, kokande
- 1 dlVatten
- 1 tskSalt
- 2 dlchampangevinäger, alt äppelcidervinäger
- 2 tskoregano , torkad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept