Svamptortellini med brynt smör och salvia

3,1 (205 röster)

Gör en middagsutflykt till Italien med hjälp av Sofia Henrikssons härliga svamptortellini med salvia, tryffel och brynt smör.

I klippet visar hon hur enkelt du kan göra pastadeg och en superläcker svampfyllning.

Svamptortellini med brynt smör, salvia och tryffel

  • Pastadeg

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl durumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa salt
  • Svampfyllning

  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 buljongtärning, svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 schalottenlök
  • Brynt smör med salvia

  • 100 g smör
  • 1 kruka salvia
  • 1 tryffel , svart

Gör så här

Världens smaker med matkreatören Sofia Henriksson.
Världens smaker med matkreatören Sofia Henriksson.

LÄS VIDARE