Thaimarinerad lax i tortillabröd

Av: 

Aftonbladet

Koriander är enkelt att odla själv på fönsterbrädan, i trädgården eller på balkongen.
Koriander är enkelt att odla själv på fönsterbrädan, i trädgården eller på balkongen.

Middagstips

Tortilla är supersmidigt om du vill piffa till rester. Här serverade med thaimarinerad lax.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 laxsida (ca 150 g/portion)
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk olivolja
  • Saft av 1 lime
  • Salt

Till servering:

  • ½–1 kruka färsk koriander
  • 1 avokado
  • 3 tomater
  • Några salladsblad
  • Tortillabröd
  • 1 lime

Gör så här:

  1. Hacka chili, vitlök och koriander och blanda med olja och limesaft.
  2. Gnid in laxen med blandningen och salta lätt.
  3. Ugnsstek i 125 grader i ca 30 minuter. Använd gärna stektermometer.
  4. Hacka koriandern grovt. Skär avokadon och tomaterna i bitar. Varva lax, avokado, tomater och salladsblad i tortillabröden. Pressa över lite lime.
Publisert:

LÄS VIDARE

Thaimarinerad lax i tortillabröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Laxrecept

Thailändsk mat

MER OM GODARE

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Omelettmuffins på rester

Rendang – indonesisk biffcurry

2 h 20 min

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

35 min

Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta

1 h 15 min

Koka ris – så blir det helt perfekt

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Aylas goda dipp med avokado

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco 

1 h

Härlig husmanskost

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Alexandras tacowrap har setts av miljoner

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv

Så odlar du koriander

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Krämig äggröra med extra smak

10 min

Så odlar du rosmarin