Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.
Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.

Chips på skal – så gör du

4,5 (12 röster)

Matsmarta onsdag

Det här är ett perfekt recept när du ändå serverar rotfrukter som du har skalat som middagsrätt.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

1 portion i receptet blir en skål med snacks.

Chips på skal

  • Ingredienser

  • 4 potatisar, skalet
  • 3 morötter, skalet
  • 3 palsternackor, skalet
  • 5 rödbetor, skalet
  • frityrolja
  • salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Räksoppa med fantastiska smaker

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

30 min

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Så blir du en klimat-kreativ kock

Sväng ihop en värmande soppa

Kålpudding med sojafärs

45 min

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Tänk om, tänk nytt

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

1 h 15 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta

2 h

Cheeseburgare dominerar 08:ornas hemkörda

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Hur får man barnen att äta mer vego?

Veganskt mat – direkt på grillen

Krämig pasta med ädelost

30 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi

45 min

Så fermenterar du grönsaker