Citrusglass med knapriga mandelflarn.

Yuzuglass med mandelflarn

3,6 (14 röster)

I finalen av Sveriges Mästerkock bjöd vinnaren Christin Kashou på den här härliga yuzuglassen med mandelflarn. Yuzu är som en blandning mellan grapefrukt och mandarin och har en spännande smak av beskt, sött och syrligt. Recept ur hennes bok “Mina asiatiska favoritrecept”.

Yuzuglass med mandelflarn

  • Yuzuglass

  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 120 ml yuzu-juice
  • 1 yuzu, eller mandarin
  • Mandelflarn

  • 1 dl skalad mandel
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 msk mjölk
  • Till servering

  • servera gärna med en saltstänkt kolasås

Gör så här