Bibimbap på svenska
Havreris, picklad lök och gurka och stekt svamp är grunden i den här försvenskade bibimbapen.
– Att mixa svenska råvaror och andra matkulturer är det roligaste och godaste som finns. Här bygger smakerna på en klassisk koreansk chilipasta, gochujang, säger Paul Svensson.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.
Ingredienser
Havreris
- 2 dlhavreris
- 2 mskÄppelcidervinäger
- 0,5 mskströsocker
- 0,5 tskSalt
- Olja, att steka i
- 2 ägg
Groddar
- 100 gmungbönsgroddar
- 0,5 dlsrirachasås, stark chilisås
- japansk soja, efter smak
Picklad lök och gurka
- 1 rödlök
- 1 mskfärsk ingefära, tärnad
- 1 dlÄttiksprit, 12 %
- 1 dlströsocker
- 3 dlVatten
- 0,5 gurka
Svamp och pak choi
- 250 gostronskivling
- 5 dlumamibuljong
- Rapsolja, kallpressad, att steka i
- 2 mskgochujang, eller efter smak
- 200 gpak choi, cirka
- färsk koriander, att toppa med