Bibimbap på svenska

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Bibimbap på svenska

Havreris, picklad lök och gurka och stekt svamp är grunden i den här försvenskade bibimbapen.

– Att mixa svenska råvaror och andra matkulturer är det roligaste och godaste som finns. Här bygger smakerna på en klassisk koreansk chilipasta, gochujang, säger Paul Svensson.

Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

Bibimbap i en svensk version med havreris och svamp.

Ingredienser

Havreris

  • 2 dlhavreris
  • 2 mskÄppelcidervinäger
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 tskSalt
  • Olja, att steka i
  • 2 ägg

Groddar

  • 100 gmungbönsgroddar
  • 0,5 dlsrirachasås, stark chilisås
  • japansk soja, efter smak

Picklad lök och gurka

  • 1 rödlök
  • 1 mskfärsk ingefära, tärnad
  • 1 dlÄttiksprit, 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlVatten
  • 0,5 gurka

Svamp och pak choi

  • 250 gostronskivling
  • 5 dlumamibuljong
  • Rapsolja, kallpressad, att steka i
  • 2 mskgochujang, eller efter smak
  • 200 gpak choi, cirka
  • färsk koriander, att toppa med

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bibimbap på svenska