Bibimbap i en svensk version med havreris och svamp.
Bibimbap i en svensk version med havreris och svamp.

Bibimbap på svenska

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Havreris, picklad lök och gurka och stekt svamp är grunden i den här försvenskade bibimbapen.
– Att mixa svenska råvaror och andra matkulturer är det roligaste och godaste som finns. Här bygger smakerna på en klassisk koreansk chilipasta, gochujang, säger Paul Svensson.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

En svensk version av Bibimbap

  • Havreris

  • 2 dl havreris
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • olja, att steka i
  • 2 ägg
  • Groddar

  • 100 g mungbönsgroddar
  • 0.5 dl srirachasås, stark chilisås
  • japansk soja, efter smak
  • Picklad lök och gurka

  • 1 rödlök
  • 1 msk färsk ingefära, tärnad
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 gurka
  • Svamp och pak choi

  • 250 g ostronskivling
  • 5 dl umamibuljong
  • rapsolja, kallpressad, att steka i
  • 2 msk gochujang, eller efter smak
  • 200 g pak choi, cirka
  • färsk koriander, att toppa med

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bibimbap – den koreanska favoriten

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Zeina Mourtada

Paul Svensson

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Skippa svinnet – spara 1180 kronor i månaden

Vad vill du tugga på 2022?

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

25 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Sill med asiatiska smaker

20 min

Saffransquinoa

30 min

Apelsinsallad med ädelost

15 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Så blir laxen smartare mat

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min