Stekta äpplen med vaniljmascarpone
Mele fritte conmascarpone alla vaniglia
Vaniljmascarpone passar perfekt till de kanelkryddade äpplena.
– Tänk att det blir så mycket smak med så enkla medel. Det händer något när äpple möter hetta och socker. Egentligen vill jag skala äpplena, men det blir snyggare på bild med skalen kvar, säger Per Moberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.
Stekta äpplen med vaniljmascarpone
Ingredienser
- 4 äpplen, röda
- 0.5 dl rårörsocker
- 2 tsk kanel, mald
- 50 g smör
- mynta, eller citronmeliss till garnering
Vaniljmascarpone
- 1 vaniljstång
- 200 g mascarpone, (italiensk färskost)
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Per Morbergs europeiska receptfavoriter
Kycklingcurry från Seychellerna





50 min
Stekt fläsk med persiljesås





Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Halstrad råbiff med tunna pommes frites





1 h
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Så skalar du äggen snabbt och enkelt
Frasig rödtunga med sandefjordssås





1 h

Saffransquinoa





30 min
Pocherade ostron





2 h 25 min
Tre enkla sätt att skala vitlök
Kålsallad med äpple och färska fikon
15 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min
Ädelostbakelser – krämigt och krispigt
20 min
Thomas Sjögrens currysill
25 min
Här är årets nya julgodis och snacks
Räkor – så vet du vilka du ska välja
Smarriga lökringar med överraskning i

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min