Stekta äpplen med vaniljmascarpone

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

Vaniljmascarpone passar perfekt till de kanelkryddade äpplena.
– Tänk att det blir så mycket smak med så enkla medel. Det händer något när äpple möter hetta och socker. Egentligen vill jag skala äpplena, men det blir snyggare på bild med skalen kvar, säger Per Moberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

Ingredienser

  • 4 äpplen, röda
  • 0,5 dlrårörsocker
  • 2 tskKanel, mald
  • 50 gsmör
  • mynta, eller citronmeliss till garnering

Vaniljmascarpone

  • 1 vaniljstång
  • 200 gMascarpone, (italiensk färskost)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekta äpplen med vaniljmascarpone