Flygande Jacob

3,6 (25 röster)

Middagstips

Flygande Jacob med kyckling, bacon, nötter och banan. En lika älskad som hatad klassisk rätt från 80-talet, från upphovsmannen Ove Jacobsson.
Den är en lättlagad god vardagsmiddag och är enkel att anpassa ingredienserna. Servera gärna med nykokt ris.

Flygande Jacob

  • Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 1 banan
  • 1 dl jordnötter
  • 1 dl chilisås
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • ris , till servering

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Helgrillad kyckling med citron

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Kycklingrecept

Husmanskost

MER OM GODARE

Bjud på nostalgisk 1970-talsmeny

Veckomeny – recept för hela vecka 22

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Picklad rödlök

20 min

Knäckepizza med ananas

25 min

Pannbiff med lök

25 min

Hasselbackspotatis

40 min

Renskavsgryta med kantareller

1 h

Köttfärslimpa med bacon

50 min

Stuvade makaroner med ost

15 min

Ugnslax med hummersås

30 min

Panerad fisk med dillsås

30 min

Laxpasta

20 min

Japan möter Skandinavien

Kokt torsk med äggsås

30 min

Chirashi

25 min

Fläskpannkaka – lättlagad klassiker

1 h 15 min

Hemgjorda kroppkakor

1 h 10 min

Falukorv i ugn

50 min

Klassisk slottsstek

3 h 40 min

Sébastiens nya franska kokbok

Moules marinières - lyxmiddag på 15 min

45 min

Klassisk Coq au Vin

2 h 40 min

Fransk löksoppa

1 h