Vit sparris med hollandaise

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Vit sparris med hollandaise

Kocken Erik Hammar älskar sparris och gillar när den har lite kärna kvar i mitten. Med det här tillagningssättet får man bra textur och fyllig smak.

– Det ska vara mycket timjan, tänk hela krukan, säger han.

Vit sparris som ska ha myyyket timjan, tipsar Erik Hammar.

Ingredienser

Inkokt sparris

  • 8 vita sparrisar
  • 2,7 lVatten
  • 3 dlCitronsaft, ca 6 citroner
  • 0,75 dlSalt
  • 1 dlSocker
  • 1 krukatimjan

Brynt hollandaise

  • 200 gSmör
  • 2 äggulor
  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • flingsalt

Tillbehör

  • 2 skivorkavring
  • 2 mskSmör
  • 100 gForellrom
  • körvel, eller persilja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vit sparris med hollandaise