Vegansk bouillabaisse

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Vegansk bouillabaisse

Bouillabaisse är en fantastiskt god gryta som brukar innehålla fisk. Här gör Julia Tuvesson en vegansk variant med vita bönor och morötter. Servera med delikatesspotatis, gott bröd och en klick bönaioli.

Vegansk bouillabaisse.

Ingredienser

  • 1 Lök, gul
  • 3 vitlöksklyftor, stora
  • 1 fänkål
  • 3 Morötter, medelstora
  • 0,5 Purjolök
  • 4 mskTomatpuré
  • 8 dlVatten
  • 1 paketsaffran
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 askkörsbärstomater
  • 250 mlhavregrädde
  • 2 lagerblad
  • cayennepeppar, en liten nypa
  • 1 mskTimjan
  • 1 tskfranska torkade örter
  • 0,5 apelsin
  • 1 mskOlivolja
  • 0,5 burkvita bönor, stora, kokta

Bönaioli med rostad vitlök

  • 0,5 burkvita bönor, stora, kokta
  • 1,5 dlmajonnäs, gärna äggfri
  • 1 vitlök, hel, rostad i ugnen med potatisen
  • Salt och svartpeppar

Ugnsrostad potatis

  • 500 gPotatis delikatess 30-37 svensk
  • 2 mskOlivolja
  • Flingsalt

Till servering

  • färsk timjan
  • gott bröd
  • 1 krmChiliflakes, eller efter smak

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk bouillabaisse