Vit chokladgratinerad ananas.
Vit chokladgratinerad ananas.

Vit chokladgratinerad ananas, hallon, jordgubbar och kokos med citrussabayonne

4,5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Vit chokladgratinerad ananas – snabbt och enkelt recept med färska frukter och bär och krämigt god sabayonne med citrussmak.
– Jag älskar verkligen goda desserter, och oftast tycker jag att de godaste är de enkla och mest klassiska, säger kocken Mattias Larsson.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Innan gästerna kommer:
  • Dela och lägg frukt, bär och kokos i en ugnsfast form. Toppa med chokladen.
  • Vispa samman sabayonne i en kastrull (dock inte på värme). Täck kastrullen med plastfilm.
  • Strax före servering:
  • Gratinera frukten och bären.
  • Värm och vispa sabayonne.
  • Förenkla:
  • Byt ut sabayonne mot en god glass eller sorbet

Vit chokladgratinerad ananas, hallon, jordgubbar och kokos med citrussabayonne

  • Ingredienser

  • 0.25 ananas
  • 150 g jordgubbar, färska
  • 150 g hallon, färska
  • 25 g kokosflakes
  • 100 g vit choklad
  • Citrussabayonne

  • 0.5 apelsin
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 äggulor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Veganskt mat – direkt på grillen

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Pina colada pannkakor

30 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Shakshuka med vegansk äggröra

Piña Colada-paj

50 min

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime

50 min

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Koka ris – så blir det helt perfekt

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt