Auberginedipp och kaviardipp från Kreta

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Auberginedipp och kaviardipp från Kreta

Klassiska grekiska sommarrätter som är väldigt lätt att göra själv. Allra godast blir den om man rostar auberginerna på grillen så att de får den där härligt brända smaken. Kaviardippen kan du göra på torskrom eller orökt, salt kaviar.

Recept ur kokboken ”Jill och Marias taverna”.

Auberginedipp och kaviardipp passar perfekt att doppa bröd i.

Ingredienser

Auberginedipp

  • 2 auberginer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,75 dlolivolja
  • 2 mskcitronsaft
  • salt och malen peppar

Kaviardipp

  • 4 skivorvitt bröd, dagsgammalt, kantskuret
  • 100 gtarama, torskrom eller annan fiskrom
  • 1,5 dlolivolja, cirka
  • 1,5 Citroner, saften
  • 1 ägg
  • svarta oliver
  • 1 knippepersilja, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Auberginedipp och kaviardipp från Kreta