Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Bjud dina gäster på en minnesvärd upplevelse för både ögon och smaklökar! Grillad tomatkräm på nyskördade tomater, med krämig mozzarella och frasiga brödchips, toppad med rökig rapsolja och libbsticka.

Recept från boken ”Grönsaker A-Ö” av Paul Svensson.

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips.

Ingredienser

  • 10 tomater
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 40 små tomater, av olika sorter
  • 0,75 dlkallrökt olja, se separat recept
  • 2 skivorljust surdegsbröd, tunna
  • 2 msksherryvinäger
  • 1 krukalibbsticka, strimlade blad
  • 250 gmozzarella
  • 2 dlvispgrädde
  • Olivolja
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Kallrökt olja

  • 1 dlrökspån av al
  • 2 dlRapsolja, neutral

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips