Chokladfondant
Chokladfondant

Chokladfondant – smältande gott

4 (2 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Chokladfondant – det här är en efterrätt som kan verka väldigt avancerad men den är enklare än man kan tro att lyckas med, tänk lite kladdkaka. Låt den hellre gräddas något kortare tid i ugnen än för länge. Servera med en kula riktigt fin vaniljglass eller en klick vispad grädde.

Chokladfondant

  • Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 kulor vaniljglass
  • citronmeliss, eller myntablad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Efterrätterna du fixar på ett kick

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Efterrätter du fixar på ett kick

Glace au four

1 h

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Lemon curd-glass

30 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott

35 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min