Rökta ribs

Av Clara Öhrn

(6)

Vad tycker du?

Rökta ribs

Rökta ribs – varför inte testa att röka revbensspjäll på grillen? Servera med dina favorittillbehör så får du en middag du sent ska glömma. Recept från restaurang Low and slow.

Rökta ribs med rökt tomatsallad

Ingredienser

  • 3 sidorspare ribs, leta efter spjäll med gott om kött (du kan t.ex. hitta en St.Louis Cut hos vissa välsorterade butiker)
  • pork rub
  • 1 påsegrillbriketter
  • 1 påsehickory, eller äppelträ (gärna större bitar, om du använder flisor bör de blötläggas i minst en timme innan rökningen påbörjas)

Pork rub

  • 4 mskPaprikapulver
  • 4 mskrökt paprikapulver
  • 4 mskSalt
  • 2 mskSocker
  • 4 mskChilipulver
  • 4 mskVitlökspulver
  • 4 mskmald svartpeppar
  • 2 mskCayennepeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rökta ribs

Ämnen