Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Flankstek med ugnsbakad blomkål

Av Markiz Tainton

(160)

Vad tycker du?

Flankstek med ugnsbakad blomkål

Här lagar tv-kocken Markiz Tainton något riktigt smarrigt: Flankstek.

Med hög värme i stekpannan får köttet en knaprig och gyllene stekyta. Markiz visar tillagningen i videoklippet.

Servera med ugnsbakad blomkål, myntakräm och en syrlig tomatsalsa.

Ingredienser

  • 800 gFlankstek
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 1 mskolivolja
  • Salt och peppar
  • 4 mskSmör

Blomkål

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tskrökt paprikapulver
  • 1 knippekoriander
  • 1 knippemynta
  • Olivolja
  • 1 citron
  • 1 blomkålshuvud, stort, med yttre löv.
  • 40 gmandlar, flagad
  • 1 knippepersilja
  • Olivolja, extra virgin

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 tskingefära
  • 0,5 grön chili, finhackad
  • 1 mskLimejuice, färskpressad
  • Salt
  • Olivolja

Myntakräm

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlCrème fraiche
  • 150 gFetaost, går även bra utan ost
  • 2 dlmynta, finhackad
  • 2 mskolivolja
  • Salt och peppar
Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Flankstek med ugnsbakad blomkål

Markiz Tainton

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept