Flankstek med ugnsbakad blomkål

3,2 (58 röster)

Markiz Tainton: Gör det här innan du steker köttet

Recept

Här lagar tv-kocken Markiz Tainton något riktigt smarrigt: Flankstek.

– Flanksteken har vi plockat fram så att den legat i rumstemperatur i 30 minuter innan vi börjar tillaga den, säger hon och visar tillagningen i videoklippet. Med hög värme i stekpannan får köttet en knaprig och gyllene stekyta.

Servera med ugnsbakad blomkål, myntakräm och en syrlig tomatsalsa.

Flankstek med ugnsbakad blomkål med smak av mynta, koriander och en syrlig tomatsalsa 

  • Ingredienser

  • 800 g flankstek
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk smör
  • Blomkål

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • olivolja
  • 1 citron
  • 1 blomkålshuvud, stort, med yttre löv.
  • 40 g mandlar, flagad
  • 1 knippe persilja
  • olivolja, extra virgin
  • Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 grön chili, finhackad
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • salt
  • olivolja
  • Myntakräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost, går även bra utan ost
  • 2 dl mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

Här ser du hela Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med säsong 2 av sin programserie på tv-kanalen Godare.

Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Kötträtter

MER OM GODARE

Markiz goda kyckling

35 min

Vanliga missen många gör när de steker

Mandelröra med ricotta och mynta

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Därför ska du aldrig riva vitlök

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Ärtröra med smak av basilika

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Vad blir det till middag?

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Välkommen till tv-kanalen Godare