Bjud på de allra sötaste små prinsessbakelser.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Bjud på de allra sötaste små prinsessbakelser.

Prinsessbakelser

3,3 (20 röster)

Bakrecept

Prinsesstårta är en klassiker som jag ofta bakar varianter av. Att göra små bakelser är ett fint sätt att servera den på. Här har jag tagit en genväg genom att göra dem av rulltårta. Det är både supersmidigt och roligt! Recept ur Emma Brink Rasks bok ”Desserter.”

Tips! Pensla bakplåtspappret med lite vatten så lossnar det enkelt från rulltårtsbottnen.

Prinsessbakelser

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Krämgrädde

  • 45 g strösocker
  • 15 g majsstärkelse
  • 25 g smör
  • 50 g äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljpasta
  • 3 dl vispgrädde
  • Rulltårta med hallonsylt

  • 165 g ägg
  • 180 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g hallonsylt
  • Montering och garnering

  • rosa marsipan
  • florsocker
  • hallon
  • oxalis

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE