Köttbullar – så blir de helt perfekta

Av Nina Kindbro

(99)

Vad tycker du?

Köttbullar – så blir de helt perfekta

Köttbullar – hemgjorda köttbullar är helt klart allra godast. För att få perfekt rund form kokar du köttbullarna en kort stund innan du steker dem. Här är ett recept att lyckas med varje gång.

Köttbullar – gott till både pasta och potatis.

Ingredienser

  • 1 dlmjölk
  • 2 mskStröbröd
  • 1 mskPotatismjöl
  • 500 gköttfärs, blandfärs, minst 15 % fett
  • 0,5 Gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tskSenap
  • 1 tskSalt
  • 1 krmSvartpeppar
  • Smör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Köttbullar – så blir de helt perfekta

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen