Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

Av Godare

(16)

Vad tycker du?

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

Pajeon är koreansk pannkaka med salladslök. I Korea är pannkakan ofta tillagad med skaldjur eller kimchi. Här är den enklaste varianten som är riktigt god i all sin enkelhet.

– Den är även grym som drinktilltugg, säger Jennie Walldén.

Koreansk pannkaka är mättande och god, här med smak av miso och salladslök.

Ingredienser

Pannkaka

  • 2,5 dlVetemjöl
  • 2,5 dlVatten
  • 2 mskmisopasta
  • 2 krmSalt
  • 2 ägg
  • 8 Salladslökar
  • Rapsolja, neutral (till stekning)

Dippsås

  • 0,5 Schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 mskSoja, koreansk eller japansk
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 tskströsocker
  • 2 tskrostade sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök