Så tar du vara på resterna – läckra recept

Laga något gott med skinka, saffran, ägg, kål eller lax

Publisert:
Så tar du vara på resterna – läckra recept

Julens rester åker ut och in i kylskåpet och till slut är det lätt att tröttna. Men släng inte i soporna. Här är en hel hög med smaskiga recept där du kan använda maten som blivit över.

Om du har rester av:

Pizzabullar om du behöver fylla ut buffén.
  • Pizzabullar – perfekt att laga av julskinkan. Du kan även frysa in bullarna och tina dem efter behov.
Laxpudding med dill och ansjovis.
  • Laxpudding – en klassiker att ha på middagsbordet. Mättande och gott som du fort kan förbereda och slänga i ugnen.
Saffranspannkaka, Niklas Ekstedts recept.
  • Saffranspannkaka – den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till, tipsar kocken Niklas Ekstedt.
Fattiga riddare, hela familjens favorit.
  • Fattiga riddare är ett riktigt klassiskt mellanmål. Perfekt att slänga ihop när brödskivorna börjar bli tråkiga.
Gubbröra passar alla högtider.
Colcannon.
  • Colcannon – irländsk kål-och potatismos som gärna kan ätas som en sidorätt, men fungerar lika bra som huvudrätt. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.