Matsmarta onsdag

presenteras av

Rökig morotspizza. Perfekt när sommargrillen känns långt borta.
Foto: Ulrika Pousette
Rökig morotspizza. Perfekt när sommargrillen känns långt borta.

Rökig morotspizza

4,5 (8 röster)

MAT & DRYCK

När sommarens dess grillkvällar känns långt borta kan en alltid samla vännerna på en pizzakväll med BBQ-feeling istället! Här är en pizza för just det. 

Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.

Lakto-vegetarisk, 0,4 kg CO2e/port

Rökig morotspizza

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 12.5 g torrjäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, eller rapsolja
  • 7 dl vetemjöl, drygt
  • Vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • Topping

  • 2 morötter
  • 3 dl kikärter, kokta
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk olja
  • 1 dl riven ost
  • svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE