Rökig morotspizza. Perfekt när sommargrillen känns långt borta.
Foto: Ulrika Pousette
Rökig morotspizza. Perfekt när sommargrillen känns långt borta.

Rökig morotspizza

4,5 (8 röster)

När sommarens dess grillkvällar känns långt borta kan en alltid samla vännerna på en pizzakväll med BBQ-feeling istället! Här är en pizza för just det. 

Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.

Lakto-vegetarisk, 0,4 kg CO2e/port

Rökig morotspizza

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 12.5 g torrjäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, eller rapsolja
  • 7 dl vetemjöl, drygt
  • Vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • Topping

  • 2 morötter
  • 3 dl kikärter, kokta
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk olja
  • 1 dl riven ost
  • svartpeppar

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK