Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

3,7 (10 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt.

Recept av Niklas Ekstedt.

Glace au four

  • Sockerkaka

  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 250 g ägg
  • 500 g strösocker
  • 1 citron, zesten
  • 500 g vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • Italiensk maräng

  • 0.75 dl vatten
  • 150 g socker
  • 100 g äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk socker
  • hallonsylt
  • 0.5 l glass

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min

Änglamat med lingon och kardemummadrömmar

40 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

3 h 20 min

Lemon curd-glass

30 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Vit chokladostkaka

1 h 20 min

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Efterrätter du fixar på ett kick

Goda återvinnarglassen

5 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Piña Colada-paj

50 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Affogato – enkel kaffedessert på italienska

15 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min