Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt.

Recept av Niklas Ekstedt.

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

Ingredienser

Sockerkaka

  • 150 gSmör
  • 2 dlmjölk
  • 250 gägg
  • 500 gströsocker
  • 1 citron, zesten
  • 500 gVetemjöl
  • 10 gBakpulver

Italiensk maräng

  • 0,75 dlVatten
  • 150 gSocker
  • 100 gäggvita
  • 1 tskCitronsaft
  • 1 mskSocker
  • Hallonsylt
  • 0,5 lGlass

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass