Foto: Midsommarsnaps med rabarber och vanilj.

Titta: Gör din egen snaps till midsommar

5 (1 röst)

Gör din egen snaps till midsommarfesten. Blanda kryddat brännvin med rabarsaft, vanilj och citron. – Den sötsyrliga rabarbern passar fint med den lena, milda vaniljen, säger matkreatören och bloggaren Malin Båtmästar.

Foto: Malin Båtmästar.

Snaps förknippas med midsommar och i år kan du överraska gästerna med ett lite annorlunda inslag. Gör din egen snaps med smak av rabarber och vaniljstång.

Matkreatören Malin Båtmästar tipsar om att lägga i citronskal i blandningen.

– Jag gillar den här snapsen för att den är så fräsch. Den sötsyrliga rabarbern passar fint med den lena, milda vaniljen. Jag lägger med citronskal som smakbrytning där emellan. Dessutom ser det alltid trevligt ut med citronskal, säger hon.

Om man inte har rabarbersaft hemma –  kan man ta något annat?

– Då kan du ta jordgubb, det blir också supergott, bara akta så att det inte blir för sött och mäktigt, säger hon.

Här under hittar du receptet.

En portion räcker till en flaska snaps.

Tänk på att snapsen behöver dra i minst en dag.

Midsommarsnaps med rabarber och vanilj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3.8 dl rabarbersaft
  • 1.2 l okryddat brännvin
  • 1 vaniljstång, delad
  • 1 msk citron, rivet i långa remsor med zestjärn

Gör så här

Av: Madeleine Brohlin

Recept: Malin Båtmästar/Malins blogg

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK