Så får du fryst fisk att smaka som färsk

Publisert:

Här kommer ett grymt tips från kocken Markiz Tainton om hur du bäst tinar fryst fisk – för att få den att smaka som färsk. Knepet i videoklippet är kanske lite oväntat, men det funkar!

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

För dig som undrar vad du gör av mjölken när fisken tinat:

– Häll av mjölken, men den går med fördel att använda sen till sås, säger Markiz Tainton.

Markiz Taintons gröna shakshuka
(34)

Markiz Taintons gröna shakshuka

I videoklippet ovan visar Markiz Tainton hur du får fryst fisk att smaka lika gott som färsk fisk.