Snabbnudlar med lax och sockerärter.
Snabbnudlar med lax och sockerärter.

Snabbnudlar med lax och sockerärter

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Så här enkelt kan en laxmiddag bli en matig lunchlåda med snabbnudlar med lax och sockerärter.

Lunch: Snabbnudlar med lax och sockerärter

Antal: 1 portion

  • Överbliven lax, broccoli och sockerärter
  • 1 paket snabbnudlar, räksmak eller vego

Gör så här:

  • Koka nudlarna, helst på jobbet. Gör som det står på paketet.
  • Ös i laxen, broccolin och sockerärterna när nudlarna är precis klara. Låt stå ett par minuter i kastrullen.
  • Tillbehör: Soja och kanske något het chilisås.

Middag: Lax med broccoli, sockerärtor och feta

  • Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 300 g broccoli
  • 200 g sockerärter
  • 200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan, eller några färska kvistar
  • 1 dl vatten, vitt vin eller torr cider
  • 1 citron
  • Gräddfilssås

  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk honung
  • 1 msk senap, osötad
  • 4 msk dill, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Nio matlådor som förgyller din vardag

Laga mat med räddade grönsaker

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

Jordnötsnudlar med gurka och mynta

25 min

Nudlar med viltskav och svamp

30 min

Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan

Snabb soppa som har två superkrafter

25 min

Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås

30 min

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Vietnamesiska nudlar med tofu

30 min

Blomkålssoppa av räddade grönsaker

30 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Fruktig biffsallad med chili

40 min

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Pad thai med tempeh – gott och glutenfritt

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Värmande vego – Karoline Jönssons nya vegokokbok

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”