Pasta puttanesca

Foto: Thinkstock

Pasta puttanesca enkelt och fantastiskt gott

2,8 (10 röster)

Middagstips

Pasta puttanesca – klassisk italiensk rätt med fantastiska smaker i all sin enkelhet. Sardeller och kapris ger fin sälta tillsammans med oliverna. Spaghetti är den vanligaste pastasorten till den här rätten men det går bra med andra också.

Pasta puttanesca

  • Ingredienser

  • 500 g spaghetti, eller annan pasta av bra kvalitet
  • 12 sardeller
  • 800 g krossade tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g oliver, av bra kvalitet
  • 2 msk kapris, eller mindre
  • bladpersilja , till garnering
  • salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Penne vodka – pastarätten med sting

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Italiensk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Spaghettiomelett med skinka

30 min

Klassisk räkmacka

20 min