Ostron på tre sätt
30 min
Av: Aftonbladet
Bangbang ji si – kycklingrätten med fräsch sallad och mycket smak med rostade sesamfrön och nymalen sichauanpeppar.
Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.
Antal: 2 personer
Ingredienser:
Pocherad kyckling
400 g kycklingbröst (kan ersättas med tofu)
3 dl kinesisk ljus soja
Bangbangsåsen
8 msk sesampasta (tahini)
0,5 msk chingqiangvinäger
0,5 msk sesamolja
2,5 msk ljus kinesisk soja
2 msk socker
2 msk vatten
1 tsk rostad mald sichuanpeppar
Bangbangsalladen
1/4 gurka
4 salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
1 tsk rostad mald sichuanpeppar
Börja med kycklingen. Koka upp 2 l vatten och sojan. Pochera kycklingen tills den är helt tillagad.
Bangbangsåsen: Blanda alla ingredienser och rör till sockret löst sig.
Bangbangsalladen: Dela gurkan och gröp ur kärnhuset. Använd sedan en mandolin för att få så tunna ”gurknudlar” som möjligt.
Skär salladslöken diagonalt till en form som i kina kallas för hästöron och blanda sedan gurkan och vårlöken.
Servering: När kycklingen svalnat så plockar du den tunt längst med fibrerna. Häll på bangbangsåsen så att den täcker all kyckling.
Lägg på salladen och avsluta med att toppa med de rostade sesamfröna samt nymalen sichauanpeppar.
30 min
35 min
1 h 15 min
25 min
30 min
1 h
40 min
30 min
40 min
45 min
30 min
25 min
30 min
30 min
40 min
15 min
15 min
15 min
25 min
20 min
30 min
35 min
1 h 15 min
25 min
30 min
1 h
40 min
30 min
40 min
45 min
30 min
25 min
30 min
30 min
40 min
15 min
15 min
15 min
25 min
20 min