Colakokt carnitas
Jonas Cramby, som är kungen av mexikansk mat, har skapat receptet och jag har tagit mig friheten att vegansiera den. Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött om man inte vill använda substitut”, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.
Colakokt carnitas
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 burkar omogen jackfruit i saltlake, à 565 g
- 1 msk paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk torkad oregano
- 1 msk spiskummin, mald
- 1 apelsin, saften
- 1 limefrukt, saften
- 2 msk soja
- 5 dl cola, din favorit av läskedrycken (inte light)
- rapsolja, till stekning
Till servering
- mangosalsa
- pico de gallo
- 18 små tortillabröd
- 1 färsk lime
- 1 kruka koriander
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE

Veganskt mat – direkt på grillen

Vegansk pannbiff med lök






Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen





1 h 25 min

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”





1 h 15 min

Krämig vegansk viltpanna
20 min

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”





45 min
Kyckling, ris och curry – utan kyckling





1 h

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Så blir du en klimat-kreativ kock

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Utan bin får vi ingen mat
Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött

Så lagar du växtbaserat – och supergott
Nya krogen med ”jävligt god vegomat”
