Colakokt carnitas

5 (1 röst)

Jonas Cramby, som är kungen av mexikansk mat, har skapat receptet och jag har tagit mig friheten att vegansiera den. Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött om man inte vill använda substitut”, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

Colakokt carnitas

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar omogen jackfruit i saltlake, à 565 g
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk spiskummin, mald
  • 1 apelsin, saften
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 msk soja
  • 5 dl cola, din favorit av läskedrycken (inte light)
  • rapsolja, till stekning
  • Till servering

  • mangosalsa
  • pico de gallo
  • 18 små tortillabröd
  • 1 färsk lime
  • 1 kruka koriander

Gör så här

Carnitas! ”Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött”, tipsar matkreatören Gustav Johansson.
Carnitas! ”Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött”, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

LÄS VIDARE