Colakokt carnitas

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Jonas Cramby, som är kungen av mexikansk mat, har skapat receptet och jag har tagit mig friheten att vegansiera den. Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött om man inte vill använda substitut”, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

Colakokt carnitas

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar omogen jackfruit i saltlake, à 565 g
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk spiskummin, mald
  • 1 apelsin, saften
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 msk soja
  • 5 dl cola, din favorit av läskedrycken (inte light)
  • rapsolja, till stekning
  • Till servering

  • mangosalsa
  • pico de gallo
  • 18 små tortillabröd
  • 1 färsk lime
  • 1 kruka koriander

Gör så här

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "ABC" finns hos Nordic Nest – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Av: 

Aftonbladet

Carnitas! ”Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött”, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

LÄS VIDARE

Korv med chili-topping

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Vegansk mat

Mexikansk mat

Gustav Johansson – matkreatör

MER OM GODARE

Veganskt mat – direkt på grillen

Vegansk pannbiff med lök

Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen

1 h 25 min

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Krämig vegansk viltpanna

20 min

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”

45 min

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

1 h

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Fryst cheesecake med blåbär

20 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime

20 min

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Så blir du en klimat-kreativ kock

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Utan bin får vi ingen mat

Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Nya krogen med ”jävligt god vegomat”

Laga mat med räddade grönsaker