Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Foto: Johan Kalén
Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Bjud på Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett. Fräscht, enkelt och jättegott.

Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

Potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 liter vatten

  • 1 msk salt

  • 500 gram små potatisar

  • 3 ostron

  • 0,75 dl olivolja

  • 1,5 msk sherryvinäger

  • 1 kruka plockad dill

  • 2 salladslökar

  • 70 g spenat

  • Salt

  • Peppar

Gör så här:

  • Koka upp 1 liter vatten och 1 msk salt och koka 500 g små potatisar med skal mjuka.

  • Häll av vattnet, dela potatisarna och lägg på ett serveringsfat. Koka upp 1 liter vatten till ostronen. Häll upp kallt vatten med några isbitar i en skål. Lägg 3 ostron i det kokande vattnet och koka i 1 ½ minut. Ta upp och kyl ner i isvattnet. Lägg ostronen med den flata sidan upp på en skärbräda, stick en kniv i »gångjärnet« och vicka lätt tills de öppnas.

  • Häll saften och ostronen skurna i bitar i en skål, blanda med 0,75 dl olivolja och 1,5 msk sherryvinäger.

  • Toppa potatisen med 1 kruka plockad dill, 2 salladslökar i tunna skivor och 70 g spenat. Salta och peppra. Ringla över ostronvinägretten och vänd runt.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK